http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Parmezános-szezámos csirkecsíkok nizzai salátával

2014. február 18., kedd

Parmezános-szezámos csirkecsíkok nizzai salátával

Nagyon ízletes, könnyen elkészíthető , vitamindús ebéd, de akár vacsora is lehet .
Hozzávalók :
Csirkemell, himalája só, szezámmag, parmezánsajt, a panírozáshoz zsemlemorzsa, tojás, liszt.
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd besózzuk. A zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot és belereszeljük a parmezánsajtot, majd elvegyítjük. 
Hagyományos módon bepanírozzuk. Bő olajban aranybarnára sütjük.




Nizzai saláta hozzávalói :
Jégsaláta, koktélparadicsom, fekete paradicsom, burgonya, zöld ceruzabab, tárkony-friss, majonézmártás , 5-6 darab egész tojás

A jégsalátát cikkekre vágjuk, megmossuk. A koktélparadicsomokat félbe, a fekete paradicsomot cikkekre vágjuk.
A burgonyákat megpucoljuk, majd cikkekre vágva sós vízben puhára főzzük. A zöld ceruzababot és a megfőtt burgonyát olivaolajban átforgatjuk, sózzuk.  ( A zöld ceruzabab konzerv volt, nyári idényben ha frissen szedjük, sós vízben puhára főzzük, egészben ! )
A tojásokat forrásban lévő vízben megfőzzük, 4 percig, hogy a közepe folyós maradjon.
Majonézmártást készítünk- egy egész tojássárgáját egy kiskanál mustárral kikeverünk, majd másfél- két deciliternyi étolajat csurgatva, gyors , folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk.  Facsart citromlét adunk hozzá, ebből kb egy teáskanálnyi elég, egy csipet őrölt fehérborssal, egy csipet porcukorral ízesítjük.A friss tárkonyt  apróra vágjuk, majd beledolgozzuk a mártásba.
A cikkekre vágott jégsaláták csücskeit belemártjuk a majonézmártásba, majd egy nagyobb tálkára halmozzuk. Az olivaolajon átfuttatott burgonyacikkeket és zöldbabot a tál másik felére halmozzuk, majd elrendezzük rajta a paradicsomokat is. 
A főtt tojásokat óvatosan kettévágjuk és a saláta tetejére halmozzuk, ültetjük. 
A maradék majonézmártást rá lehet a zöldségekre önteni.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése