http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Omlós kacsamell steakburgonyával és roppanós lilakáposztával

2014. április 13., vasárnap

Omlós kacsamell steakburgonyával és roppanós lilakáposztával

A kacsasültek sokszor előfordulnak a konyhámban, klasszikus ízű, omlós és ropogós finoman fűszerezett mellet és combot készítettem rozmaringággal sütve.
Hozzávalók 3 személyre
Kettő egész kacsacomb, 3 bőrös kacsamell,  himalája só, majoranna, rozmaringág frissen törve, étolaj amiben kérget sütünk majd a kacsa köré. 
A kacsadarabokat megmossuk, ha szükséges, akkor a tokoktól megszabadítjuk, majd a bőrét beírdaljuk, de óvatosan, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, majorannázzuk, közé tördeljük a friss rozmaringágat és forró olajon hirtelen átsütjük először a bőrös felével lefelé, majd a húsos részét is. Ha ezzel végeztünk, akkor a melleket és a combokat is bőrével felfelé eligazítjuk, letakarjuk és 150-160 fokon lassan omlósra sütjük. Mikor puha a hús, a grillfunkción rápirítottam a bőrét. 

Roppanós lilakáposzta: 
Egy kisebb fej lilakáposzta, egy közepes fej vöröshagyma, egy evőkanál barnacukor, ecet, víz, őrőlt köménymag, étolaj.
A hagymát karikára vágom, majd egy kevés olajon átpárolom. Mikor megpuhult, hozzáadom a barnacukrot, amit kissé átkaramellizálok a hagymával együtt, majd felöntöm vízzel és beleteszem a vékonyra felcsíkozott lilakáposztát. Ecettel  és köménnyel ízesítem majd puhára, de roppanósra főzöm.

A kacsasültet fűszeres steakburgonyával és lilakáposztával tálaltam.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése