http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Tojásos ricottával töltött kucsmagomba fejek baconszalonna ágyon

2014. április 13., vasárnap

Tojásos ricottával töltött kucsmagomba fejek baconszalonna ágyon

Itt a kucsmagomba szezon, az időjárás is kedvez ennek az ízletes gombának a bőséges terméshozamhoz. 
Ma egy töltött variációt hozok Nektek, előételnek készítettem el.
Hozzávalók :
Kucsmagomba fejek, lehetnek nagyobbak, tölteni könnyebb így őket, Ricotta sajt 150-200 g, metélőfokhagyma, metélőhagyma, egy egész tojás, baconszalonna, egy csipet só.
A kucsmagombákat alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Lecsepegtetjük majd enyhén sózzuk. A tojást keményre főzzük, pucoljuk és apróra vágjuk. A metélőhagymát és a metélőfokhagymát is apróra vágjuk. A tojást és a zöldhagymákat belekeverjük a ricottába, majd egy csipet sóval ízesítjük és simára kikeverjük. Egy kiskanál segítségével  betöltjük a gombákba a tölteléket. A baconszalonna szeleteket kettévágjuk és egymásra téve a jénai aljába helyezzük majd ráültetjük a betöltött gombát, minden egyes gombafej alá helyezzünk egy egy baconszalonna "ágyat ". 160 fokon sütjük, először letakarva, majd mikor már puha a gomba, akkor levehetjük a jénai tetejét, egy kicsit pirulhat a gombánk. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése