http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Szűzérmék baconkalodában, tejszínes laskagomba mártással, rösztivel

2014. március 28., péntek

Szűzérmék baconkalodában, tejszínes laskagomba mártással, rösztivel

Ez az egyik nagy kedvencem,  finom ízek találkozása, omlós szaftos hús, lágy, selymes gombamártás összefonódása... Ünnepi vacsorának vagy ebédnek ajánlom.

Hozzávalók 4 személyre
Egy egész sertésszűz, szeletelt baconszalonna, só, bors, olivaolaj
A gombamártáshoz :
Egy kis dobozos laskagomba, 2  közepes fej vöröshagyma, olivaolaj, só, bors, tejszín, egy kevés liszt a sűrítéshez.

Röszti: 
Reszelt-nagylyukú reszelőn- félig főtt burgonya kb 30 deka, egy egész tojás, só, kevés bors, egy evőkanál liszt. Ezeket a hozzávalókat összedolgozzuk és pihentetjük.

Aki nem akar pepecselni a rösztivel, a nagyáruházakban fagyasztott rösztik sokaságát választhatja.

Szűzérmék baconkalodában:
A sertésszüzet 3-4 centi széles darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és az oldalára fektetve betekerjük egy szelet baconszalonnába, majd egy fogvájóval összetűzzük. Mikor az összes darabbal végeztünk, olivaolajon átsütjük az érméket. Tálaláskor a fogvájókat kihúzzuk.

Tejszínes laskagomba mártás : 
A két közepes fejű vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Olivaolajon üvegesre pároljuk. A laskagombát alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk, és belehelyezzük a megpárolt hagymára, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, egy kevés ételízesítőt is tehetünk bele, majd puhára főzzük. A tejszínt- kb 1 dl- simára kikeverjük 1-2 kanál liszttel, majd behabarjuk vele a mártásunkat, és kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megbolondíthatjuk.

Röszti
Kisütés előtt bármilyen formára igazíthatjuk,- kerek- téglalap-,a rösztiket forró olajban kisütjük majd leitatjuk az olajat .











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése