http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Márti tejfölös pogácsája

2014. március 2., vasárnap

Márti tejfölös pogácsája

Ez a finom pogácsarecept Nádudvarról származik, Márti sütötte meg mikor náluk jártunk, Tőle az eredeti recept, minimális változtatással készítettem el, köszönet érte !

Hozzávalók :
50 deka liszt, 25 deka vaj- én teavajat használtam-, 2 tojássárgája, 3 deka élesztő, 2 dl tejföl, 1 dl tej, só, egy kávéskanál cukor, reszelt trappistasajt

Az langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót- 1 evőkanál- a tojások sárgáját , a tejfölt és a reszelt sajtból egy maréknyit. Ezekből lágyabb tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán fél óráig pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és hajtogatjuk- fázisfotók a bejegyzés alatt . A hajtogatásokat vékonyan vajjal átkentem. Ezt még két alkalommal elvégezzük, 20 perces pihentetések után. A tésztát ezután ujjnyi vastagra sodorjuk, berácsozzuk, lekenjük egy egész felvert tojással, majd megszórjuk sajttal és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírra helyezzük a kiszaggatott pogácsákat és 10-15 percig hagyjuk a tepsin pihenni. A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra, és sütjük. 












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése