http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Medvehagymás bagett

2014. március 18., kedd

Medvehagymás bagett

Hogy bizonyítsuk, milyen sokoldalúan felhasználható a medvehagyma, ma egy bagettet hozok Nektek, amit medvehagymával dúsítottam, és a bagettből vendégváró partifalatok készültek, de ez már egy másik bejegyzés alapja lesz.

Hozzávalók:
40 deka liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olivaolaj, 2 dl víz, 3 deka élesztő
medvehagyma apróra vágva, ízlés szerinti mennyiségben.
A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd kettévesszük. Kis gombócokat formázunk, majd bagett alakúra nyújtjuk- formázzuk. Letakarva fél órát pihentetjük, majd pengével több helyen bevágásokat ejtünk. 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőtérbe helyezhetünk egy vízzel teli kislábast, majd a bagetteket sütőpapírra helyezzük és betesszük az előmelegített sütőbe. Pirosra- ropogósra sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése