http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Szárzeller krémleves fehér cheddarsajt forgáccsal

2014. március 2., vasárnap

Szárzeller krémleves fehér cheddarsajt forgáccsal

Friss szárzellert vettem, amit sokan halványító zellerként ismernek, pedig igazából halványított zeller, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy intenzív ízű finom krémlevest főztem belőle. :)

Hozzávalók : ( 4 személyre )

Egy egész szárzeller, himalája só, egy csipet ételízesítő, kettő közepes burgonya a sürítéshez -Hadházy Ági javaslata alapján , fehér cheddar sajt, egy kiskanál tökmagolaj

A szárzellert megmossuk, a levélnyeleket levágjuk, majd kockára aprítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kockára vágva a zellerhez adjuk és feltesszük főni sós- ételízesítős vízben. Mikor puhára főtt, az egészet pürésítjük. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsoljuk, és a cheddar sajtból nagylyukú reszelővel készített forgácsokkal megszórjuk. 
Gyors, friss és egészséges leves.






2 megjegyzés:

  1. most nem azért, mert... de nagyon jó ötlet, Livi, valahogy nem jutott eszembe, hogy a szárzellerből is lehetne... KÖSZ

    VálaszTörlés
  2. Köszi Ági ! Nekem harmonikusabb ízű így mint a gumóból, és a sajt meg a tökmagolaj közreműködése nagyon áldásos :)

    VálaszTörlés