http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Medvehagymás gombakrémleves fehér cheddar forgácsokkal

2014. március 17., hétfő

Medvehagymás gombakrémleves fehér cheddar forgácsokkal

Ez az időszak a medvehagyma felhasználásának sokféleségét adja. 
Kísérleti céllal jött létre a medvehagymás gombakrémleves, azt hiszem nagyon jól sikerült :)

Hozzávalók :
Egy csokor medvehagyma levél, barna csiperkegomba, fehér csiperkegomba, egy csipetnyi friss kakukkfű, feketebors őrölve, só ízlés szerint, olivaolaj a gomba átpirításához, víz a leves felöntéséhez.
Egy egész burgonya, két evőkanál tejszín, fehér cheddar sajt- de bármilyen más keménysajt jó, amit szép szálasra lehet reszelni 

A szeletekre vágott gombákat  a csomag medvehagymát , a megtisztított,kockára vágott burgonyát olivaolajon gyengén átpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vízzel felöntve puhára főzzük. A főzés vége felé tesszük bele a kakukkfüvet. Mikor puhára főtt, botmixerrel jól átdolgozzuk, pürésítjük. A levesből kiveszünk egy merőkanállal, ebbe belekeverjük a tejszínt, majd ezt visszatéve   az egészet átforraljuk.
A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a leves tetejére halmozzuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése