http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Mandulás bundában sült csirkeszárnyak, Simone salátájával

2014. március 26., szerda

Mandulás bundában sült csirkeszárnyak, Simone salátájával

Voltatok már úgy, hogy hét közben megkívántátok a jó kis bundázott , bő olajban kisütött husit ? 
Én bizony bevallom, többször is megesik velem, bármilyen csirkerészből képes vagyok elkészíteni , gyors, isteni  szaftos -ropogós.. 
Most egy szeletelt mandulával elkevert prézlis bundás csirkeszárny sikeredett, amihez készítettem egy gyors salátát is, tele ízzel és vitaminnal.

Hozzávalók : 

Csirkeszárnyak, himalája só, tojás, liszt , szeletelt mandulával elkevert prézli, étolaj a kisütéshez.
A salátához: fekete paradicsom, brokkolicsíra, madársaláta, 3 egész tojás keményre főzve, 3 evőkanál majonéz

A csirkeszárnyakat besózzuk, majd állni hagyjuk. Előkészítjük a panírozós szettet :) Liszt-tojás és a prézlibe kevert szeletelt mandula- hagyományos módon bepanírozzuk a szárnyakat, amiket szabadon állva hagyunk, nem tűrjük semerre a végét. 

Bő olajban pirosra sütjük, nem hirtelen, hanem időt adva, hogy finom puhára süljenek. 

Egy tálkába betesszük a madársalátát, a brokkolicsírát- ebből csak egy kis maroknyit mert elég intenzív az íze, ha sok kerül bele kesernyés ízt ad ! és a cikkekre vágott fekete paradicsomot.

Ráhalmozzuk a 3 evőkanál majonézt, óvatosan átforgatjuk az egészet, majd a keményre főtt tojásokat megpucoljuk, cikkekre vágjuk és a saláta tetejére tesszük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése