http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Svájci gyökérkenyér

2014. április 13., vasárnap

Svájci gyökérkenyér

Mostanában a család a gyökérkenyeret részesíti előnyben, finom könnyed bélzetű és ízű kenyeret sikerült készítenem.



35 deka Bl 80 liszt, 15 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 3 deka élesztő, kb 3- 4 dl langyos víz, 2 teáskanál himalája só . Előző este állítom össze a tésztát ! A lisztekbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a sót, és a langyos vizet, majd egy fakanállal összekeverem, nem kell dagasztani !A teljesen összedolgozott tésztát letakarva egész éjjel pihenni hagyom. Reggel egy lisztezett deszkára borítom, majd átdolgozom. Ezután két részre osztom, és egyenként formázom, majd kb egy óra hosszát hagyom kelni letakarva. Ezután még egyszer formára igazítom, tekerek rajta párat, majd megint pihentetem kb 20 percig. Előmelegített gőzös sütőben sütőpapíron 160-170 fokon légkeverésen sütjük.

Reggelire friss sült hagymás csirkevérrel kóstoltuk :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése