Lássuk, hogy készültek el , tételenként lebontva írom.
Hozzávalók a sültekhez:
1 egész szűzpecsenye, 3 szelet tarja , olivaolaj, himalája só, őrölt fehér bors.
A húsokat besózzuk, majd áthintjük az őrölt fehér borssal, és fél órát pihentetjük. Az olivaolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd elősütjük- kérgezzük a szeletek mindkét felét és a szűzpecsenye minden oldalát, hogy a benne levő értékes nedvek megmaradjanak.
Ezután jénaiba tesszük a húsokat, a kérgezésből visszamaradt zsiradékkal meglocsoljuk és lefedve puhára-pirosra sütjük.
Vörösboros-kakukkfüves-rozmaringos gomba
Hozzávalók :
50 deka csiperkegomba-apróbb méretű , egy fej nagyobb vöröshagyma, himalája só, egy kiskanál ételízesítő, két szál kakukkfű, egy 2-3 centis rozmaringszál, egy csipet fehérbors, 1,5 dl vörösbor, olivaolaj, víz.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olivaolajon üvegesre pároljuk. A gombákat jól megmossuk, majd cikkekre vágjuk és a megpárolt hagymára tesszük. Felöntjük annyi vízzel ami majdnem ellepi. Beletesszük a rozmaringot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Mikor félig megpuhult felöntjük a vörösborral és azzal együtt tovább puhára főzzük.
Lilaburgonya:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd egészben, héjában puhára főzzük. Miután megfőttek, kivesszük a főzővízből és teljes kihűlés után megpucoljuk, majd kockára vágjuk. Egy serpenyőben olivaolajon átfuttatott apróra vágott petrezselyemlevelet készítünk, és ebben alaposan átforgatjuk a kockára vágott főtt , sózott lilaburgonyát.
Tálalás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése