http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Omlett gombával, sajttal és baconszalonnával , friss házi gyökérkenyérrel

2014. november 1., szombat

Omlett gombával, sajttal és baconszalonnával , friss házi gyökérkenyérrel

Mire felébredt a család összeütöttem egy finom reggelit tojásokból sajtból szalonnával és gombával. 
Nem akartam rántottát, így szuflés tálkákban és sütőben sütöttem meg a következőképpen .

Hozzávalók : 6 egész tojás, egy kis fej vöröshagyma, kettő nagyobb fej gomba, 6 szelet baconszalonna, egy maréknyi reszelt sajt, himalája só , őrölt fehérbors, sertészsír, 0,5-0,8 dl tejszín.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük és a megpárolt hagymához adva kevés vízzel felöntve sózva- borsozva puhára főzzük. A tojásokat felverjük , és hozzáadjuk a tejszínt majd alaposan elkeverjük. 
A baconszalonna szeleteket egy zsírral kikent szuflés tálkába fektetjük, erre rámerünk a felvert ,tejszínnel kikevert tojásokból, két evőkanálnyi gombaszószt adunk hozzá,  a reszelt sajtból két csipetnyit, majd erre még egy kevés tojást adagolunk. 190 fokon előmelegített sütőben hőlégkeveréssel ) megsütjük.
 Reggel sütött friss házi gyökérkenyérrel kínáltam.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése