http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Raguleves gazdagon

2014. november 4., kedd

Raguleves gazdagon

Megmaradt egy szép darab sült csirkemell amit most nem tojáskrémbe csempésztem, hanem egy jó ízes -zöldséges  ragulevest főztem a segítségével. 
Nem vagyunk nagy leves evők, de a tartós hidegekben bizony jólesik a finom forró illatos leves .

Hozzávalók : 4 darab nagyobb burgonya, 15 deka szeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma, egy egész sárgarépa, kb 15-20 deka megmaradt sült hús , himalája só, egy csipetnyi őrölt fehérbors, fél citrom, késhegynyi porított vargánya- ez elhagyható, egy teáskanálnyi zsiradék, fél dl tejszín , egy csapott evőkanálnyi rizsliszt

A burgonyákat , a sárgarépát megmossuk, megpucoljuk, majd kockára vágjuk.A gombát megmossuk, szeleteljük. A vöröshagymát apróra vágva a zsiradékon üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockázott-szeletelt zöldségeket, felöntjük vízzel, sózzuk- borsozzuk , ekkor adtam hozzá a porított vargányát is, majd puhára főzzük. A tejszínt kikeverjük a rizsliszttel , majd behabarjuk vele a levesünket úgy, hogy a lassú forrásban lévő levesből először egy kicsit a kikevert tejszínhez adagolunk, jól átkeverjük majd a leveshez adjuk és jól kiforraljuk. A végén egy fél citrom levét a levesbe facsarjuk.
Az étel gluténmentes







 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése