http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Fetával és paradicsommal göngyölt csirkemell fűszeres-hagymás burgonyacikkekkel, bébisalátával

2014. május 12., hétfő

Fetával és paradicsommal göngyölt csirkemell fűszeres-hagymás burgonyacikkekkel, bébisalátával

Mediterrán ihletésű, fetával töltött csirkemellet készítettem, kicsit megbolondítottam friss paradicsommal is, hogy szaftos maradjon .
Egészen enyhe fűszerezést kapott, a köret és a saláta viszont erőteljesebbet, így kiegészítették egymást az ízek. Elmondhatom, hogy kellemes és harmonikus étel született. 

Hozzávalók a göngyölt csirkéhez:
Kettő egész filézett csirkemell, 4, ujjnyi vastagra szelt fetasajt, egy nagyobb paradicsom, himalája só, majoranna, tört bors, olivaolaj.
Az egész csirkemelleket átmossuk, 4 darabra vágjuk ( minden egész csirkemellet ketté ) majd hosszában bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk teríteni, de ne vágjuk át teljesen !
A kiterített csirkemellet átsózzuk, majd hosszában ráhelyezünk egy szelet kettévágott paradicsomot, és egy ujjnyi vastagra szelt fetasajtot, majd óvatosan felgöngyöljük, és ha szükséges fogpiszkálóval 2-3 helyen megtűzzük, majd a külsejét is áthintjük sóval, majorannával és őrölt borssal.
A felgöngyölt csirkemelleket olivaolajjal kikent tepsibe, vagy jénaiba fektetjük egymás mellé és 160 fokon lefedve megsütjük.
Tálaláskor a fogpiszkálókat kihúzzuk, majd ujjnyi széles szeletekre vágjuk .

Köret:
Burgonya, friss újhagyma, friss rozmaring, friss kakukkfű, himalája só, olivaolaj
A burgonyákat megmossuk, majd héjában puhára főzzük. Miután kihűlt megpucoljuk és cikkekre vágjuk.
Az újhagymát karikára vágjuk. 
Olivaolajjal meglocsolt serpenyőbe borítjuk a cikkekre vágott burgonyát, a karikázott hagymát, majd a friss kézzel összemorzsolt fűszernövényeket, sózzuk, és kis lángon átpirítjuk.

Saláta:
Bébisaláták, piros-sárga-fekete koktélparadicsomok, zsázsacsíra
A bébisalátákat átmossuk, majd cikkekre vágjuk. A koktélparadicsomokat cikkre vágva ráhalmozzuk a bébisalátákra, majd egy marék friss zsázsacsírát megmosunk és a tetejére szórunk.
Tárkonyos majonézmártást készítünk : majonéz, tejföl, friss tárkonylevelek, 1 evőkanál citromlé, egy csipet őrölt fehérbors

1-2 dl majonéz, két evőkanál tejföllel kikeverve, majd 6-7 friss tárkonylevél megmosva, apróra vágva, összevegyítve a majonézmártással.A citrom levét óvatosan belekeverjük, majd egy csipet őrölt fehérborssal ízesítjük. 
Ezzel átlocsoljuk a kész salátánkat.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése