http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Kuglóf kelt tésztából, kakaós, foszlós :)

2014. január 15., szerda

Kuglóf kelt tésztából, kakaós, foszlós :)

Reggelire, vacsorára, uzsonnára, lekvárral, vajjal- mézzel, hideg tejjel ....:)
Hozzávalók :
40 deka liszt, 20 deka margarin,egy egész tojás, 3 deka élesztő, tej, méz, kettő egész citrom héja, cukor, vaníliás cukor, instant kakaópor.
Az élesztőt felfuttatom a mézzel édesített langyos tejben. A margarint megolvasztom. A lisztbe vegyítem a felfuttatott élesztős tejet,a tojást, az olvasztott margarint, a kettő citrom reszelt héját, három evőkanál cukrot-én barna cukrot használok- és az egy csomag vaníliáscukrot. Ha valaki úgy szereti, mehet bele még plusz mazsola is, amit előtte be kell áztatni , hogy puhuljon. Jól bedagasztjuk és meleg helyen kelesztjük.
Mikor megkelt, kilisztezett deszkára borítjuk, majd a tésztát elfelezzük és az egyik darabot az instant kakaóporral -ez mehet ízlés szerint- átgyúrjuk. Összetekerjük a sima és a kakaós szárat.
Margarinnal, vagy zsírral kikent , prézlizett -vagy lisztezett  kuglófformába helyezzük, majd előmelegített hőlégkeveréses sütőben 150 fokon megsütjük. A sülési idő körülbelül 40- 50 perc. A megsült kuglófról lecsatoljuk a formát, majd egy liszttel meghintett tálcára borítjuk. Teljes hűlés után szeletelhető.
Jó sütést !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése