http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Mozzarellás, gombás töltelékkel töltött fürjek, baconkalodában

2014. január 15., szerda

Mozzarellás, gombás töltelékkel töltött fürjek, baconkalodában

Egy nagyon kedves barátunk jóvoltából hozzájutottunk konyhakész fürjekhez ( ezúton is köszönöm Ákosnak, Zsuzsinak) amiket a következőképpen, a karácsonyi menüsor egyik fogásaként készítettem el.
Hozzávalók : 8 darab konyhakész fürj, kettő csomag mini mozzarellagolyó, 20 deka gomba, egy szelet kenyér , amit majd a töltelékhez morzsolunk, egy egész tojás, egy fej hagyma, kakukkfű, só, bors, baconszalonna
A tölteléket a következőképpen készítjük el : A gombát apróra vágjuk, majd a fej apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Ehhez adjuk a felaprított gombát, sóval, borssal ízesítjük, majd puhára főzzük úgy, hogy kevés szaftja legyen. A mozzarellagolyókat összevágjuk, majd a kihűlt gombakrémhez adjuk az egész tojással, a vízbe áztatott és kicsavart szelet kenyérrel, sóval, borssal és egy csipet kakukkfűvel , jól összedolgozzuk.
A fürjeket jól megmossuk, lecsepegtetjük. A baconszalonnából 3 szeletet kiveszünk, egy tányérra fektetjük, majd erre ráhelyezzük a fürjet. A fürj külsejét és  belsejét enyhén átkenjük sóval, kakukkfűvel majd a hasüregbe töltjük az elkészített tölteléket. Ezek után a fürj lábait összekötözzük egy spárgával, majd beburkoljuk a baconszalonnába. 
Ha marad a töltelékből az előkészített  fürjek mellé halmozhatjuk.
150- 160 fokon letakarva puhára sütjük, majd a baconszalonnára kissé rápirítunk a végén. 
Köretként főtt tönkölybúzát adunk, és nagyon kellemes mellé a vörösboros gombamártás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése