http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Mokkás, vaníliakrémes pillangók

2014. január 15., szerda

Mokkás, vaníliakrémes pillangók

Egyszerűen elkészíthető nagyon finom kellemesen krémes süti
Hozzávalók, elkészítés:  
12 darabhoz : 100 g puha vaj, 100g barnacukor, 2 tojás , kb 1 dl kávé, , 75 g liszt, fél teáskanál sütőpor, csipet só, 25 g kakaópor, 12 muffinpapír.
A töltelékhez 20 g puha vaj, 20 g mascarpone sajt, 2 csomag vaníliáscukor, egy kanál porcukor, ha van otthon akkor mehet bele vaníliaaroma is
 A vajat és a porcukrot egy csipet sóval habosra keverem, majd egy másik tálkába felverem a két egész tojást, amihez hozzárakom a kávét. Ezt a kikevert vajas masszához adagoljuk, majd a lisztet és a sütőport, végül pedig a kakaóport. Csomómentesre dolgozzuk ki. A kész masszát a muffinpapírokba adagoljuk, majd előmelegített sütőben 160-170 fokon megsütjük. Ha kész, kivesszük, kihülés után óvatosan leszedjük róla a muffinpapírokat, majd egy éles késsel levágjuk óvatosan a tetejüket,( kör alakú szeletet) de úgy , hogy ne teljesen a szélén kezdjük.
Krém : a vajat kikeverjük a porcukorral, belerakjuk a vaníliáscukrokat, vaníliaaromát majd a mascarponet és jól összekeverjük, majd a levágott részekbe töltjük, a levágott kalapokat kettévágjuk és ráhelyezzük, mintha pillangószárnyak lennének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése