Iskolai gyerekrendezvényekre, bulikra, szülinapi partikra ajánlom , pillanatok alatt elfogy, nem lehet belőle eleget készíteni :)
Hozzávalók : kerek, kisebb méretű piskóta, puncsos, csokoládés és vaníliás puding, tej, kristálycukor, lekvár- bármilyen ízű , banán, díszítőelemek: szeletelt mandula, dekorcukrok, kókuszreszelék,csokireszelék , az összetűzéshez fogpiszkáló.
A kerek piskóta laposabbik felét vékonyan átkenjük lekvárral, majd ráhelyezünk egy szelet banánt, kb fél,- egy cm vastagságút, majd mintha szendvicset készítenénk, ráborítunk egy másik piskótát és középen a tetején átszúrjuk egy fogpiszkálóval úgy, hogy a fogpiszkáló vége ne álljon ki az alján. Elkészítjük ugyanezzel a módszerrel az összes falatkát.
Ha készen vagyunk, annyi felé osszuk a falatkákat ahányféle pudingot főzünk, én általában háromfélét szoktam, : csokisat, vaníliásat és puncsosat.
A tejet feltesszük egy kis cukorral , majd a pudingport kikeverjük simára és a forrásban lévő tejhez adagoljuk, arra ügyeljünk, hogy ne főzzünk túlzottan folyós és túlzottan sűrű pudingot sem, az a lényeg, hogy szépen rátapadjon majd a puding az összekészített falatkákra.
Ha kész a puding, a fogpiszkálókat megfogva , teljesen átmártjuk egy mozdulattal a falatkákat úgy hogy szépen megmerüljenek, és bevonódjanak pudinggal.
Tálcára helyezzük , majd úgy díszítsük, hogy ne legyen túl forró és dermedt sem, hogy ne olvadjon meg a díszítés- de rajta maradjon a felületen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése