http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Főtt-sült csánk lilaburgonya steakkel, fokhagymás mártással

2014. szeptember 13., szombat

Főtt-sült csánk lilaburgonya steakkel, fokhagymás mártással

Eszter lányom kérésére ma csánk sült, - ma tartottuk a vasárnapot :) egy kis lilaburgonyával és enyhén fokhagymás mártással bolondítottam meg.

Hozzávalók : 1 egész csánk- jó húsos, babérlevél, egész bors, himalája só, fokhagymagerezdek. 
A csánkot jól átmossuk, ha kell megtisztítjuk és hideg vízbe feltesszük főni. Sózzuk, egy babérlevelet darabokra törve a vízbe dobunk, 5-6 szem egész borsot és 5-6 gerezd tisztított fokhagymát szintén a főzővízbe helyezünk. 
A csánkot puhára főzzük majd ha kész áthelyezzük egy tepsibe, a bőrét egy éles késsel bekockázzuk , a főzőléből aláöntünk és megsütjük- grillezzük. 

A lilaburgonyákat jól átmossuk, majd egy éles késsel cikkekre vágjuk. Nem pucoljuk meg! 
Sóval, steakfűszerrel áthintjük, sütőpapírra helyezzük, enyhén átzsírozzuk és lefedve először puhára majd a grillfunkción ropogósra sütjük.

Fokhagymás mártás: 1,5 dl majonéz, 1kis doboz  laktózmentes tejföl, 1 gerezd fokhagyma.
A majonézt és a tejfölt egyneművé keverjük, majd belereszeljük a gerezd fokhagymát és jól elkeverjük. 

A fokhagymás majonézes tejfölös mártás rántott és sült húsokhoz is nagyon finom !

Az étel glutén, tojás  és laktózmentes







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése