http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Sajtos- tejszínes csirkeszárnyak és sajtos- tejszínes- vargányagombás csirkemellfilé basmati rizzsel

2014. szeptember 23., kedd

Sajtos- tejszínes csirkeszárnyak és sajtos- tejszínes- vargányagombás csirkemellfilé basmati rizzsel

A csirkeszárnyakból sima sajtos tejszínes étel készült, a csirkemelleket pedig ízesítette még egy kevés hagymán megpárolt vargányagomba , ahogy a sajttal és a tejszínnel összesült a gomba és alatta a csirkemell... hát azt hiszem ez az étel is gyakori vendég lesz nálunk. Nem túlzok ha azt mondom, hogy ízek kavalkádja jött össze ebben a kompozícióban.

Hozzávalók :
2 db egész csirkemell kifilézve, 7 db csirkeszárny, himalája só, 15 deka emmentáli sajt, 15 deka parmezán sajt, 2 egész tojás, rizsliszt, egy kis fej vöröshagyma, két maroknyi szárított vargányagomba, őrölt fehér bors, 3-4 dl laktózmentes tejszín, egy evőkanálnyi sertészsír.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd egy teáskanálnyi zsíron üvegesre pároljuk.
A két maroknyi vargányagombát rátesszük a megpárolt hagymára, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. 
A húsokat alaposan átmossuk, a csirkemell filét hosszában szeletekre vágjuk. A szárnyakat és a szeleteket sózzuk, majd 15- 20 percig állni hagyjuk. Ezalatt lereszeljük a sajtokat.
A jénait, vagy tepsit vékonyan kizsírozzuk, majd elkezdjük bepanírozni a szárnyakat a következőképpen : rizslisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásokba mártjuk alaposan, végül meghentergetjük az összekevert reszelt sajtokba és a jénai aljába sorba helyezzük. 
A csirkemelleket a rizslisztbe forgatjuk, majd a tojásba és mehet a jénai aljába, szintén szorosan egymás mellé. Ha ezzel végeztünk akkor a csirkemellekre ráhalmozzuk a kész vargányagombát és az egészet vastagon befedjük reszelt sajttal. Ezután a tejszínnel az egészet átlocsoljuk.
Lefedve körülbelül egy órán keresztül sütjük.
Tasakos basmati rizst főztem ki mellé köretnek.
Az étel gluténmentes.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése