http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Édesburgonyás, kakukkfüves vargányakrémleves

2014. október 6., hétfő

Édesburgonyás, kakukkfüves vargányakrémleves

Gombakrémlevest főztem megint, de hogy ne legyen unalmas, egy kicsit megbolondítottam édesburgonyával és kakukkfűvel. Mennyei ízorgia kerekedett belőle :)

Hozzávalók : 3 maroknyi szárított vargányagomba, ( friss gombából 20-30 dekányi ) , egy nagyobb édesburgonya, 1 közepes burgonya, egy csipet őrölt bors, két szál friss kakukkfű, himalája só, egy teáskanálnyi rizsliszt, 1 dl laktózmentes tejszín, víz. Tálaláskor durvára reszelt sajt.

A szárított vargányát ( vagy a friss szeletelt gombát )  a megpucolt, kockázott hagyományos burgonyát a megpucolt kockázott édes burgonyát  egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel , sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük majd puhára főzzük. Ezután botmixerrel alaposan pürésítjük. A rizslisztet kikeverjük a tejszínnel, majd a forrásban lévő leveshez adagoljuk. Kiforraljuk.
Tálaláskor durvára reszelt parmezán sajttal megszórtam.



















2 megjegyzés:

  1. Névtelen10:45:00

    bar mi nem vagyunk egy kimondott kremleves imadok,de ezt kiprobaltam,es azt hiszem mostantol azok leszunk,nagyon finom lett,meg a nagyfiamnak is izlett ami nagy szo:)igy bekerult a kedvencek koze:)koszi Livi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy kedvenc lett és mindenkinek ízlett !!! Remélem a jövőben is találsz majd olyan recepteket amit a kamaszok is jóízűen esznek :) És köszönöm a visszajelzést!!

    VálaszTörlés