http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Narancsos csokikorong mézes mogyoróval

2014. október 30., csütörtök

Narancsos csokikorong mézes mogyoróval

Ritkán készítek édességet de most valami töményen csokis narancsos ízre vágytam. Gluténmentes sütőpor keverékkel készült, de az alaptésztája ha nem vagyunk gluténérzékenyek lehet egy sima browni tészta is amihez hozzáadjuk a kandírozott narancsot.

Hozzávalók : 40 deka Spar Free from csokis süteménypor keverék, 17 deka puha vaj, három egész tojás, kettő evőkanál kandírozott narancs , 1,5- 2 dl laktózmentes tej, darált mogyoró, narancslekvár, méz , egy maréknyi egész mogyoró,kristálycukor

A süteményport egy tálba öntöttem, hozzáadtam a három tojást, a puha vajat, a tejet majd simára kevertem. Ezután beleadagoltam a kandírozott narancsot, és alaposan elkevertem. 6 darab szuflés tálkát kizsíroztam, rizsliszttel kiszórtam, majd a tésztát egyenletesen elosztottam bennük. A sütőt előmelegítettem 170 fokra,a szuflés tálkákat egy sütőlemezre tettem  és körülbelül 20-25 percig sütöttem. Tűpróbát célszerű csinálni.
Amikor megsültek, a szuflés tálkából óvatosan kiszedtem a tésztákat, az oldalaikat átkentem narancslekvárral és beleforgattam a darált mogyoróba. 
Az egész mogyorószemeket felhevített teflonos serpenyőben kissé átpirítottam, majd két evőkanálnyi mézben átforgattam. 
A karamellkosarakat a következőképpen készítettem el: 4 evőkanálnyi kristálycukrot egy kis lábasban felolvasztottam, enyhén karamellizáltam. Egy fagyiskanál domború felét zsírral átkentem, majd a szálasodni kezdő már visszahűlő karamellből egy kanál segítségével egymást keresztező szálakat folyattam a fagyiskanál domború felére. Pár pillanat alatt megköt, és óvatosan le lehet húzni az egészet a fagyiskanálról. - Erről legközelebb készítek egy videót . Kezekre vigyázni, a forró cukor nagyon éget- tapasztalat :D
Ebbe a karamellkosárkába adagoltam a mézes mogyoró felét díszítésként. 
Nagyon csokis, nagyon narancsos intenzív ízű süti lett pont olyan amilyenre vágytam :)


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése