http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Milánói szószos spagetti friss kakukkfűvel, vargányagombával, gouda sajttal

2014. október 28., kedd

Milánói szószos spagetti friss kakukkfűvel, vargányagombával, gouda sajttal

A mai este megint valami gyors vacsoráért kiáltott, ma teleltettük be a virágokat.. Jobban szeretem mikor kifelé költöznek, nahh de ennek az időszaknak is meglesz a varázsa.
Szóval, egy gyors milánóit készítettem friss kakukkfűvel sok gombával és darált hússal. Gluténmentes változatban készült de természetesen a búzalisztes alapanyagokkal ugyanígy készíthető.

50 deka darált hús, 1 fej vöröshagyma, két maroknyi szárított vargánya vagy 25 deka friss szeletelt gomba, zsiradék, friss kakukkfű,himalája só, egy csipetnyi fehérbors, Schar gluténmentes spagetti tészta , egy zacskó  milánói alappor, gouda, vagy trappista sajt
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. A darált húst átpirítjuk a hagymán, hozzáadjuk a gombát, a kakukkfüvet, egy csipetnyi fehér borsot egy kevés vizet és puhára főzzük. Ha megpuhult felöntjük 3 dl vízzel és hozzáadjuk az alapport, majd készre főzzük.
A tésztát bő, sózott forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. (Schar spagetti tészta- makaróni tésztát nem sikerült gm beszereznem-)
Tálaláskor a tésztára ráhalmozzuk a szószt, majd reszelt sajtot ízlés szerint.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése