http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Vadas sertésszívből gluténmentes penne tésztával

2014. október 15., szerda

Vadas sertésszívből gluténmentes penne tésztával

Friss vágásból gyönyörű sertésszíveket vásároltam, anyukám előfőzte nekem, mert állandó időhiányban szenvedek és estére egy isteni finom vadast főztem belőle. 

Hozzávalók : 3 egész sertésszív, a főzőléhez: 4 db sárgarépa, egy fehérrépa, 1 közepes fej vöröshagyma, egész bors, só, egy babérlevél, egy gerezd pucolt fokhagyma
Laktózmentes tejföl, 2 evőkanál mustár, egy teáskanálnyi rizsliszt, egy evőkanálnyi barna cukor, egy teáskanálnyi citromlé.

A sertésszíveket alaposan átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni, sózzuk, beletesszük a megpucolt sárgarépákat, a fehérrépát , a megpucolt vöröshagymát , fokhagymagerezdet, az egész borsokat, és a babérlevelet majd puhára főzzük.
Ha megpuhult, a főzőléből kivesszük a szíveket és a zöldségeket, a főzőlevet átszűrjük és a zöldségeket visszatéve az egészet pürésítjük. Hozzáadjuk a mustárt, jól elkeverjük majd ízesítjük a cukorral és a citromlével. A tejfölben elkeverjük a rizslisztet és a lassú forrásban lévő mártásból hozzáteszünk, kikeverjük és a mártáshoz adagolva jól összeforraljuk. 
A főtt szíveket az erektől megszabadítjuk, majd szeletekre vágjuk. A szeleteket beletehetjük a kész mártásba.
Köretként a Pasta d'oro penne tésztáját főztem ki. 
Laktóz és gluténmentes étel























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése