http://gasztrosagok.cafeblog.hu/ Gasztroságok: Zöldborsó főzelék fasírozottal, glutén és laktózmentesen

2014. október 1., szerda

Zöldborsó főzelék fasírozottal, glutén és laktózmentesen


 
Ebben az esetben gluténmentesen készült, de aki nem diétázik vagy ragaszkodik a hagyományos ízekhez és elkészítéshez természetesen lecserélheti a lisztmentes alapanyagokat .
A főzelékhez: 60 deka fagyasztott zöldborsó, egy kisebb fej vöröshagyma, , sertészsír,rizsliszt, laktózmentes tej, himalája só, 1 evőkanál barna cukor.
A vöröshagymát apróra vágjuk és egy teáskanálnyi zsíron üvegesre pároljuk. Ha megpuhult, rátesszük a fagyasztott zöldborsót ( fagyos állapotban ) , felöntjük vízzel, sózzuk, cukrozzuk és puhára főzzük. A laktózmentes tejet kb 1 - 1,5 dl elkeverjük a 3 -4 evőkanálnyi rizsliszttel és sűrűre habarjuk vele a főzeléket.

Fasírozott :
50 deka darált sertéshús, egy kisebb vöröshagyma, kettő fürjtojás- vagy 1 egész tyúktojás, morzsolt majoranna, őrölt bors, himalája só, porított vargányapor, friss petrezselyemzöld, 4 csapott evőkanál burgonyapehely. Panírmorzsa, esetemben gluténmentes.

A darált húsba belereszeljük a vöröshagymát, beleütjük a tojást, vagy fürjtojásokat, sózzuk, megszórjuk a morzsolt majorannával és az őrölt borssal ízlés szerint, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, a burgonyapelyhet és egy mokkáskanálnyi porított vargányaport. A vargányaport ki lehet váltani ha reszelsz bele egész, friss csiperkegombát, de akár el is hagyható. Ezeket az alkotóelemeket jól összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk , kissé ellapítjuk, majd panírmorzsába forgatjuk és mérsékelt lángon zsírban ( vagy olajban ) aranybarnára sütjük.
 
 


 


 


 

2 megjegyzés:

  1. Imádom a fasírtot a borsót és a blogod is! <3

    VálaszTörlés
  2. :) Köszönöm, aranyos vagy ! Remélem a jövőben sem fogok csalódást okozni, örülök, hogy olvasod a blogot ! <3

    VálaszTörlés