A kacsamáj egy különleges és nem mindennap asztalra kerülő ínyencség. A frissen sütött napraforgómagos gyökérkenyér adta az alapot ma hozzá, a kacsamáj szeleteket kacsazsíron sütöttem, és kacsazsíron fonnyasztott hagymával kínáltam. Előételként fogyasztottuk el.
Hozzávalók: egy egész hízlalt kacsamáj, kacsazsír, vöröshagyma, rizsliszt, egy merőkanálnyi húsleves, pirított kenyérszeletek
A kacsamájat 2 centis szeletekre vágtam óvatosan, majd teflonos serpenyőben némi zsiradékon megsütöttem. Ne süsd túl, épp csak annyira, hogy ne jöjjön belőle véres lé. Így marad ízes és puha.
A kenyérszeleteket megpirítjuk. A vöröshagymát karikára vágtam, majd kevés zsiradékon megfonnyasztottam, ezután meghintettem egy teáskanálnyi rizsliszttel és felöntöttem egy merőkanálnyi húslevessel, és átforraltam.
A májat tálaláskor meghinthetjük sóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése